tisdag 6 juli 2010

Lite om de rödgröna

Kappvänderiet i den rödgröna röran tycks aldrig nå toppen.
Mona, Maria, Lasse o Peter verkar ha slut på idéer.
Allt eftersom opinionen har ändrats,
har man nu börjat ta till sig den ena efter det andra idén
som Alliansen lagt fram eller föreslagit,
sminkat om dessa lite så att de ska vara mer PK
och sedan lagt fram idén för folket
i ett desperat försök att vinna tillbaka sina röster,
likt en drunknande som frenetiskt flaxar med armarna
för att dra till sig uppmärksamhet
och kanske räddas från det sjunkande skeppet.

Ungefär lika desperat som pajasen Schyman.
För att citera Tayta:
"Pissar hon inte offentligt,
bränner hon pengar för uppmärksamhet"

Till exempel har Socialdemokraterna nu högljutt börja hojta om skattesänkningar (efter att ha läst opinionssiffror om att folket föredrar låga skatter) och lägre bidrag "för att få ut människor i arbete", förövrigt ett direkt citat från Statsminister Reinfeldt.

Och nu kan man läsa i SvD (http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/rodgrona-vill-ha-betyg-fran-arskurs-sju_4960453.svd) att nu ska socialisterna införa betyg från årskurs sju, med skriftliga omdömen från årskurs ett.

Qué??

Detta förslag har högern haft på sitt valmanifest sedan INNAN valet 2006, och det har bemötts av allehanda gnölande och bölande från vänstern och andra så kallade "experter" och "tyckare" från diverse PK-läger. Uppbackade av psykologer och likande har vänstern protesterat så de har blivit hesa inför den förfärliga tanken att våra elever ska bli bedömda utifrån sin förmåga inför vuxenlivet.

Vänsterpartiet vill ju varken ha betyg eller läxor! Det är "kränkande"! Det står ju klart och tydligt i deras partiprogram, läs själva! Men Lasse inser väl att det är bäst att följa med vinden, vrida kappan efter densamma och vända på ett tiokopekmynt med Lenins porträtt och börja propagera för betyg han också.

Man måste ju ta till sig ett vinnande koncept, även om det står i bjärt kontrast mot sitt eget partiprogram. Eller hur, Ohly?

Man kan i samma artikel läsa att "lärartätheten ska öka".

Jaha det låter ju fint... men hör här: det var inte så många år sen som de rödgröna ivrigt propagerade för att det inte var antalet lärare i skolan som var viktigt.

Så är det tydligen inte längre.

Tänk, vad tiderna förändras, va?

"Kränkande" och "hot mot integriteten" och "man måste tänka på barnen" är bara ett par (men kanske de mest använda) PK-flosklerna som har lagts fram som motargument för betyg i skolan.

SÅ LÄNGE FÖRSLAGET KOMMIT FRÅN ALLIANSEN!

Ty nu, när Mona och hennes lakejer inom S-V-Mp - familjen verkligen börjar läsa tidningar och kanske bry sig om vilka frågor som vårt folk bryr sig om, då är förslaget helt plötsligt mycket bra.

Till och med så bra att de kan tänka sig att lägga fram det.

Allt i krampaktiga försök att återfå den uppmärksamhet
som de nu märker att de saknar.

Själv hoppas jag att ingen ska rädda den drunknande rödgröna röran från det sjunkande skeppet. Jag står gärna vid sidan av och ser vraket sjunka mot havets djupaste botten.

Jag kan gärna bidra med en yxa
och jag kan gärna hugga upp ett större hål i botten,
för att det ska gå fortare.

2 kommentarer: