fredag 14 januari 2011

Dagens citat

"Sverigedemokraterna vill strypa anhöriginvandringen ganska rejält genom att klassificera människor och sätta någon form av nummerlapp på dem i vilken turordning de kan komma in beroende på hur produktiva de är. En sådan syn på människan kan vi överhuvudtaget aldrig ställa upp på."

Och varför inte det nu då, Anders Sellström, ekonomisk-politisk talesman för Moderaterna? Så fungerar det ju i de flesta övriga länder, till och med inom de i vår (er) närhet. Jag tvivlar starkt på att de flesta av våra folkvalda har vistats utomlands annat än som turister och jag är övertygad om att de skulle må ganska bra av att själva vara invandrare i ett land. Förhoppningsvis skulle då våra representanter inse att Sverige inte kan vara, omöjligt kan vara, öppet för alla människor på jorden.

Och har ni verkligen inget bättre argument och ordval att komma med inom M: s högsta höns än "syn på människan"? Vi pratar om ett förslag till anhöriginvandring (en debatt som i övriga länder är öppen och fri), inte något projekt inom Statens Institut för Rasbiologi på Uppsala Universitet anno 1930. Något som förövrigt Moderaterna själva under namnen Allmänna Valmansförbundet och Högerpartiet stöttade på den tiden det begav sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar