fredag 11 november 2011

111111

Idag skriver vi 11-11-11. Vad kul det hade varit om matchen mellan Uruguay och Chile även den hade slutat 1-1... men så blev inte fallet. Till slut stannade resultatvisaren på hela 4-0 till Los Orientales från Río de la Plata och även om inte så mycket finns att säga om att Uruguay var bättre och vann rättvist reagerar jag ändå på resultatet i sig, för så himla mycket bättre var Uruguay inte. Men tyvärr blev det fyra baljor i baken för La Roja ikväll, och det egentligen med mersmak, det hade mycket väl kunnat bli 6-0 och endast mycket bra spel av Bravo i Chiles mål (passande namn) gjorde att resultatet ”bara” blev 4 mål mot noll i Montevideo ikväll

Chile har i detta kvalspel släppt in 10 mål på 3 matcher vilket är långt från stabilt. Chiles målvakt Claudio Bravo, här i Chile orättvist kallad ”manos de mantequilla”, ”smörhänderna” på grund av antalet mål han släpper in, är en bra målvakt och gör det han kan, det är i försvaret som det brister. La Rojas försvarsspel är under all kritik och verkar helt ha glömts bort under träningarna. Det är nödvändigtvis inte spelarnas fel, eller tränaren Claudio Borghis fel. Nej, felet är det Chilenska Fotbollförbundets. Denna grupp av pampar fick den tidigare förbundskaptenen och mästaren Marcelo Bielsa att säga upp sig efter förra årets VM, trots de mirakel, de underverk som denne hade utfört med det chilenska landslaget, och bland många andra faktorer med försvarsspelet som antog form av närmast nordeuropeisk standard med lågt liggande, kämpande backar som lungt tog hand om anfallarna och hjälpte sin målvakt.

Folk här pratar om att Chile ska byta ut Claudio Bravo i målet men det är inte lösningen på problemet. Chile behöver inte ett nytt målvaktsmonster liknande José Luís Chilavert, Chile behöver ett stabilt försvar.

Detta hålller inte.

Och dessutom Danmark-Sverige 2-0 tidigare idag.

0-6 totalt. Lika bra att gå och lägga sig.

Katterna mår bra iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar