torsdag 20 december 2012

Armageddon

Jaha då var det bara ett par timmar kvar då, innan vår värld tydligen går under den 21 december 2012. Allt enligt världens media och diverse paranoid New Age som den senaste tiden har tillåtits vrida och vända på verkligheten och hävdar att Mayakalendern, som visserligen var både komplex och omfattande, "tar slut" imorgon. Det är fel. Vår kära jord, och Mayakalendern med den, fortsätter att snurra på som de alltid har gjort.
 
Här i vidskepliga Chile har framför allt massmedia men även New Age-fanatiker, tarotläsare, "moderna häxor" och andra svamlande kvacksalvare de senaste veckorna lyckats piska upp en närmast masshysterisk stämning om ”jordens undergång”. Med rastaflätor, tårfyllda ögon och domedagsröster under sina 15 minuter av berömmelse i TV:s reportage och dokumentärer om samma smörja visar de upp nygamla ljusfenomen på himlen och resultatet av sina tramsiga tarotläsningar som bevis på att allt tar slut imorgon. I Chile är det högsommar just nu vilket brukar innebära sol, värme och torka, men det enkla faktum att det har regnat i Santiago både igår onsdag och idag torsdag ses av domedagsprofeterna som ett tydligt tecken på att slutet är nära.
 
Jag vet inte, men jag antar att det är lite mer moderat om Armageddon i Sverige, men ändå skickar tidningarna i Sverige ut reportrar kors och tvärs för att rapportera hem om "fenomen", reportage och annat larv.

Jag blir så trött på all denna rappakalja. Ni som på fullt allvar tror att något kommer att hända bara för att det är den 21 December, Ni har fel. Vill Ni veta vad som kommer att hända imorgon? INTE ETT JÄVLA DUGG. Lev livet och försök vara goda mot varandra. Fira glatt jul om 4 dagar som Ni alltid har gjort, själv ska jag under den 21 December snickra en balkong, köpa en julgran och på kvällen koka knäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar