söndag 20 juni 2010

Fotbolls-VM och Azzurri

Jag tycker väldigt mycket om Italien som land. Vacker natur, pittoreska byar, magnifika städer, storslagen historia, utsökta viner och ännu mer utsökt mat.

Italien är ett underbart land att besöka.

Jag tycker inte om Italiens landslag i fotboll. Inte alls.

Jag snarare avskyr dem. Avskyr och faktiskt föraktar hela den samling divor, b-skådisar, lipsillar, filmare, fuskare och dåliga förlorare som drar på sig den blåa matchdräkten. De lyckades fuska sig till en VM-titel 2006 (minns till exempel straffen mot Australien i slutminuten i åttondelsfinalen...) men i detta VM verkar det gå lite grus i maskineriet hos de azurblåa. För ett par dagar sedan hindrade Paraguay skickligt Italien från att vinna första matchen och idag skedde något som kommer att stå skrivet i historieböckerna.

Match mot Nya Zeeland. All Whites lyckades mot alla odds klara 1-1 och VM: s största skräll hittills är ett faktum.

Italien lyckades inte skapa så mycket egentligen. De ägde visserligen spelet men så fort de kommer in i straffområde/nära straffområde så slänger de sig bara rakt ner på marken och spelar svårt skadade i hopp om att domaren ska skänka dem en straff. Samma visa år efter år. Och tror ni inte att Italiens kvitteringsmål kom på en straffspark som följd av alla dessa evinnerliga filmningar? En filmning i offensivt straffområde, straff och mål.

I år igen.

Jag medger att Italien faktiskt KAN spela ganska fin fotboll emellanåt, men det överskuggas av allt detta förbannade myglande. Matchen ägdes av Italien och under stora delar av den var det spel mot ett mål. Filmandet och fuskandet fortsatte dock under hela matchen från de blåa i sin desperata kamp för ett segermål. Tack och lov lyckades de inte med sina försök, utan matchen slutade 1-1 efter en bragdinsats av All Whites och Nya Zeeland har svarat för en av VM-historiens största skrällar.

Nya Zeeland. All Whites. Kiwis.
VIlka jävla hjältar!

Och inte undra på att till och med sydamerikanerna kallar europeiska fotbollsspelare för "tramposos" (fuskare) när de ser Italien. "Los europeos son todos tramposos" har jag hört ett antal gånger därnere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar