lördag 12 juni 2010

Argentina - Nigeria

Sådärja, har precis sett klart första matchen som jag har haft riktigt intresse för. MARADONAS Albocelestes mot Lasses Nigeria. En match som blev onödigt spännande. Argentina kunde punkterat matchen tidigt, men om det berodde på ineffektivitet eller storspel av Nigerias målvakt vet jag inte. Men resultatet blev 1-0. På det stora hela är jag inte imponerad av Argentina. De måste lyfta sig ett par pinnhål till för att vara med på riktigt. AGUANTE ARGENTINA!

ARGENTINA började offensivt, snabbt, trevligt och trevligt. Och mycket riktigt kom målet snabbt också. En dundrande nick på hörna av en omarkerad Heinze. Messi visade äntligen vilken klasspelare han är, även i landslaget. Tevez likaså. Gutierrez kämpade och slet på mittfältet. Higuaín dribblade och sköt men hade svårt att få till det. Sådär höll det på i 20 minuter. Sen var det inte mycket till skönspel av de blåvita.

NIGERIA såg ut som en flock yra höns till en början. Stillastående och passivt, ingen plan, ingen som visste vad man skulle göra/vågade ta tag i saker och ting. Men allteftersom matchen led spelade de upp sig rejält, och de kunde mycket väl ha gjort både 1, 2 och kanske 3 mål. Men en fasansfull ineffektivitet ledde till att målrasslet för The Green Eagles uteblev. MEN: Nigeria har turneringens bästa målvakt. Det kan räcka ganska långt, med tanke på övrigt motstånd i gruppen.

Reflektion 1. Nigerias målvakt. Håll koll på den killen.

Reflektion 2. Det ska till argentinska fans för att överrösta det där förbannade tutandet på läktarna. Har bara sett två matcher hittills men flåsandet i de där jävla strutarna i 90 minuter gör mig vansinnig.

Reflektion 3. Om det är bollen, planen eller spelarna själva vet jag inte. Men det ser illa ut med alla felpassningar. Och inte bara i denna match utan även i alla andra.