onsdag 16 juni 2010

Reflektioner från VM

Fotbolls-VM självt Fotbolls-VM är igång igen, efter fyra långa års väntan. ÄNTLIGEN!!

Målen Eller avsaknaden av mål kanske. Hittills har vi ett målsnitt per match på1.6, vilket är ganska lågt för att vara ett VM. Spelet har inte varit dåligt, chanserna har inte saknats... vet inte vad det kan bero på att det inte görs fler mål. Det KAN faktiskt bero på bollen dock... se nedan.

Tutandet Börjar faktiskt vänja mig nu vid det eviga flåsandet i de där vevuva... vuzuzi... wazaw... sakerna.

Bollen Vad är det för fladdrande flaxande hejvillt studsande badboll som arrangörerna har hittat? Inför varje VM kommer FIFA ut med en ny boll med "annorlunda flygegenskaper" eller "annan studs" eller liknande, bara för att öka målskörden (det ska vara svårare för målvakten att beräkna bollbanan). Personligen tycker jag att det är spelarna som ska göra mål och inte bollen själv, men ok låt gå då. Men med den här leksaken tycker ju till och med utespelarna att den är för svår att spela med. Och det märks, med tanke målsnitt och antalet felpass. Jag har faktiskt sällan sett så många felpassningar i någon turnering på den här nivån. Nä, in med en riktig boll igen!

Nordkorea Skrev tidigare ( http://fredrikjl.blogspot.com/2010/04/fotbolls-vm.html ) att jag önskade Nordkorea åt fanders mer eller mindre, men efter att ha sett matchen mot Brasilien har jag blivit mycket positivt överraskad av dem. De stod upp mycket väl mot brassarna och ska ha all heder, trots en blygsam 1-2 - förlust. Och vilka sportsmän sen! Inte en filmning, inte ett klagomål eller gnällande under hela matchen. Däremot, om de själva råkade dra ner en brasse, sprang de genast fram och bad om ursäkt. Mer sånt! Börjar faktiskt känna lite sympatier för dem efter gårdagens match, lycka till grabbar!

Argentinas första 15 minuter Så här bra har jag aldrig sett Albocelestes någonsin. Det var så vackert att se! Kan de behålla det spelet resten av turneringen pratar vi semifinal för Argentina och Maradona. Minst.

Cristiano Ronaldo Tycker bara mer och mer illa om grabbsatan ju mer jag ser honom. Det är ju såna som han som ger fotbollen dåligt rykte! Dunga, Del Piero, Rivaldo, Klinsmann och alla andra filmare och b-skådisar - släng er i väggen! Här har vi en pojke med ring i örat som endast är ute efter uppmärksamhet. Det är faktiskt rent pinsamt, plågsamt, att se hur han kastar sig än hitan än ditan så fort någon rör vid honom. Ut med honom.

Paraguay - Italien Vilken MATCH av Paraguay! Vamos muchachos!!

Vädret Visserligen är det vinter på södra halvklotet nu, men i Sydafrika verkar det inte vara "lite småkyligt sådär i största allmänhet". Det verkar vara rent svinkallt! Länder som Mexico, Spanien och Italien kommer från varma sköna somrar och ska sen lira boll i endast ett par plusgrader. Tufft för dem, hoppas det påverkar Italien o Spanien...

2 kommentarer:

  1. På tal om bollen så ryktas det att nästa vm-boll kommer att ha armar att flaxa med likt den där ungen som sitter på den där flygande jycken i Neverending story...

    SvaraRadera
  2. Jaså DEN, jaja då så... igenkännandet ligger på samma nivå som när Vidales presenterade Allendes sista tal på lektionen, ring a bell?

    SvaraRadera