tisdag 22 februari 2011

Tisdag, 22 februari 2011

Hittade denna på FB, en kamrat hade lagt upp den.
Tycker den är helt hejdlöst rolig.



Här har Festival de Viña, en årlig musikfestival som är en vecka lång, inletts i Viña del Mar. Har tittat på det ikväll med Gabriela och svåger Marcelo och lapat ovan nämnda dryck. Enbart för värmens skull. Jag har haft en engelsklektion idag på kvällen, den sista för den eleven. Livet rullar på härnere.

Förövrigt har Bolivia börjat höja rösten igen. Det var ett tag sedan nu så det var på tiden. Började undra var de höll hus någonstans. Som vanligt när de gnäller så handlar det om att de ska återta förlorad mark, dvs. Chiles II region Antofagasta som fram till och med 1880 tillhörde Bolivia. Det må vara en sak när folk på gatorna i La Paz, Sucre och Cochabamba pratar om att de på militär väg ska återta det som en gång var deras, men när det hamnar på parlamentarisk nivå och när deras president Evo Morales börjar göra sådana uttalanden, som han nyligen gjorde, så blir det genast allvarligare. Och samtidigt har Perú för lite sedan anmält Chile till Internationella Domstolen i Haag då de anser att den maritima gränsen mellan länderna är felaktig och till Perús nackdel. Perú och Bolivia gör alltså ganska allvarliga anspråk på chilenskt territorium.

Ett intressant ämne och jag kommer att återkomma om det mycket snart men nu börjar det ticka mot läggdags här i Chile.

Dulces sueños

2 kommentarer:

  1. Hejdlöst var ordet...
    Och anledningen till att Morales börjar hojta är att han känner ett sviktande stöd jmf. invasionen av Falklandsöarna...

    SvaraRadera
  2. Visst är det så, Morales popularitet dalar markant. Bland annat kan man läsa i Estrella Arica från i torsdags att Morales endast har stöd av 37 % av befolkningen, och det är betänkligt lågt med tanke på Evos ursprung, partitillhörighet och primära målgrupp (dvs. den fattiga ursprungsbefolkning som utgör en mycket stor majoritet av Bolivias invånare). Så visst är det en enkel och redan beprövad medod av Morales att förskjuta uppmärksamhet från problematiken mot en populistisk utopi, nämligen den att återta El Litoral. Och man passar dessutom på då storebror Perú tar sin påhittade konflikt till rättsprövning i Haag för att kunna attackera Chile från två fronter.

    SvaraRadera