fredag 2 september 2011

Fnys

Det ska fan ha Sverige och Chile som favoritlandslag… Dagen förstördes av två avgörande mål i de sista matchminuterna i favör Ungern i EM-kvalmatchen mot Sverige och Spanien i träningslandskampen mot Chile.

Chile spelade stundtals förvånansvärt bra mot världsmästarna och europamästarna från Iberia och ledde helt rättvist med 2-0 efter första halvlek. 2-0 med stor mersmak, jag hade inte varit förvånad om La Roja hade krutat in både ett och två mål till. Andra halvlek var lika överlägsen spansk som den första hade varit chilensk, spanjorerna började spela som de mästare de är och man började känna igen dem. Cesc Fábregas' 2-2 – kvittering var mycket väntad och och oavgjort hade varit ett rättvist resultat men naturligtvis sätter myglande sydeuropéer och en domare utan civilkurage stopp för det. Jerome Laperriere es un maricón hijo de puta... Ett par spanska filmningar under de sista 20 minuterna och La Roja får två man utvisade, sedan en sista spansk filmning i chilenskt straffområde i 92:a matchminuten av Álvaro Arbeloa med påföljande straffspark och Spanien går segrande ur en ”vänskaps”match som avslutas med ett jättebråk där till och med avbytare deltar.

Suck

Hur Sverige spelade vet jag inte då jag inte hade äran att bevittna landslagets kvalkamp mot Ungern men en snabb rapport från Tayta indikerade att de blågula spelade mycket dåligt. Nåja alla lag kan ha en dålig speldag, nya friska tag till nästa match pojkar, och se nu för bövelen till att ta Er till EM. Med laget som Sverige har i dagsläget borde en EM- eller VM-plats inte ses som en bedrift som det gör idag, det borde anses vara ett minimikrav. Blågult idag är inte Blågult på 80-talet då våra bästa spelare lirade i norska eller belgiska ligan och resten i Allsvenskan. Sverige har idag spelare i bra lag i England, Italien, Tyskland och Holland och med det spelarmaterialet landslaget tillhandahåller borde Blågult kunna ta sig till varje stort mästerskap.