onsdag 18 maj 2011

Dagens citat

"Det är inte i mitt land som folk skjuts på gatan i Malmö eller där det smäller bomber i Stockholm. Det har vi inte i Danmark."

Søren Pind (V), dansk integrationsminister.

Sveriges vice statsminister (!) Maud Olofsson (c) kritiserar öppet grannlandet Danmark efter dessas beslut att utöka gränskontrollerna mot Sverige och Tyskland. Ett förståeligt och ett faktiskt ganska harmlöst beslut av Danmark anser jag men det tycker tydligen inte representanter för Sveriges regering som åter likt bannande föräldrar måste förmana och hytta med fingret. Socialdemokrati eller Allians, storebrorsmentaliteten ligger bråddjup hos svenska politiker och naturligtvis måste Maud i god svensk politiskt korrekt anda även lägga in begreppet "främlingsfientliga krafter" när hon ska uttala sig om den danska regeringens beslut.

Danmark tar dock Mauds utspel med ro och som tur är kan Søren Pind lungt kontra med ett ovanligt sant faktum: Danmark har inte samma problem som Sverige och man gör också det man kan för att undvika dessa. Varför gör inte Sverige på samma sätt?

2 kommentarer:

  1. Åh, Venstre till och med. Sa han "permiso" innan uttalandet?

    SvaraRadera
  2. Jomenvisst, konstigt vore väl annat. Danmarks Venstre står förövrigt inte i komparation till den svenska halvt utomparlamentariska och odemokratiska terroristorganisationen Vänstern (Vänsterpartiet) utan är snarare ett liberalt parti motsvarande Folkpartiet.

    SvaraRadera