lördag 28 maj 2011

Leve monarkin!

Ett mediadrev likt de medeltida häxprocesserna pågår just nu i Sverige och objektet för denna ofrivilliga uppmärksamhet från tredje statsmakten är Hans Majestät Konungen. Abdikationskraven ekar bland tryckpressarna, enkäter om ”vanligt folks” sjunkande förtroende för Konungen visas glatt upp på löpsedlarna, politiska förståsigpåare gör sina ”expertuttalanden” om Konungens vara eller icke vara och antimonarkistiska strömmar piskas upp bland folket.

Monarki eller republik – väl själva. Jag är övertygad monarkist, mitt land är en monarki och har så alltid varit och jag är trogen min monark. När det gäller Konungens eventuella besök på klandestina inrättningar eller bekantas eventuella kontakter med kriminella kan jag också bara beklaga. Betänk dock en sak: ”Kontakter med kriminella” som media hävdar – det är inte Konungen själv som har haft dessa eventuella kontakter, Konungen har fått sitt namn och sin titel nersvärtad av privatpersoners egna agerande. Liknande häxjakt på vår Konung kunde vi se år 2004, då Konungen gjorde ett smärre uttalande om sultanatet Bahrain. Då som nu tog media och republikaner sin chans och handgnuggande gjordes uttalanden om abdikation och ”folks förtroende” och löpsedlarna spikades upp över städerna med diverse expertutlåtanden om Konungens och monarkins existens.

Konungen gör ett enormt arbete för vårt land, ett arbete som inte någon folkvald president skulle kunna göra. Konungen enar, symboliserar och monarkin är en utmärkt representant för landet. Konungen och monarkin är en del av vårt kulturarv, Sverige är en av världens äldsta monarkier, något som jag tycker att svenskarna borde känna stolthet och tacksamhet för, men nej då. Enligt sann jantelag lyfts istället endast det negativa upp och frågan är väl egentligen om någon överhuvudtaget får utstå samma spott och spe som vår statschef. Det spelar ju ingen roll vad han gör – han blir ändå kritiserad av republikanska vänstervridna grupperingar som naturligtvis ser sin chans att propagera för ett omvälvande av statsskicket och som piskar upp hatstämning bland befolkningen. Är det inte felsägningar så är det fel kläder eller fel agerande eller fel vad som helst, och republikanerna börjar ivrigt trumma på grytor om republik. Enkäter som framför allt kvällspressen använder i sin propaganda visar ”sjunkande förtroende” och nu hojtar helt plötsligt svenskarna att Konungen ska ”avgå”, allt enligt Aftonbladet 28-05-11.

I förbifarten kan jag bara informera för Er att en monark inte kan ”avgå”, då ”kung” eller ”drottning” inte är ett yrke, det är en titel och monarken ABDIKERAR. Gud förbjude att Konungen abdikerar – men om så nu blir fallet beror det inte på honom själv utan på en intensiv häxjakt av vänstervriden media, republikansk lobbying och ett otacksamt folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar