lördag 14 maj 2011

Eurovision Song Contest 2011, semifinal 2

Asså… här har man ställt in en resa till Tacna bara för att kunna luta sig tillbaka i soffan och njuta av teknikens under och SVT Play och Eurovision Song Contest igen och tror Ni att det fungerar? Nehej då såklart inte, av upphovsrättsliga skäl har sändningarna utanför Sverige plötsligen upphört. Men som tur är kunde jag i alla fall lyssna på Sveriges Radio även om det är hälften så roligt. Finns det någon därute som vet hur man ansluter till en svensk proxy-server så får Ni gärna höra av er.

Torsdagens semifinal var klart mycket sämre än tisdagens och inte mycket finns att kommentera. Men Sverige framförde sitt bidrag och återigen tvingas vi höra ett formstöpt schlagerarrangemang som är rena rama dussinpopen och exakt samma identitetslösa koncept som Sverige har ställt upp med de senaste 15 år sedan. Så tråkigt, så innehållslöst och så infantilt enkel musik! Men kommentatorerna hojtar självsäkert att nästa års ESC går i Stockholm och ok, då resten av kvällens startfält var exceptionellt dåligt hade det varit ganska märkligt om Eric Saade och Sveriges tuggummipop inte hade gått vidare och jodå, schlagervisan framförs i lördagens final också.

Övriga reaktioner från en annars händelselös och tråkig semifinal var:


-Rumäniens bidrag framfördes av Kicki Danielsson redan på 80-talets dansbanor

-Vitrysslands vidriga vurmande för sin president a la nordkoreansk personkult gör mig illamående och landet borde diskvalificeras från framtida tävling. ESC är inte ett forum politik, än mindre för fornkommunistisk propaganda.

-Jag får ont i skrevet när jag hör Dana Internationals könsopererade kvinnomansröst!

Hoppas nu att jag får igång datorn till lördagens final...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar