tisdag 10 maj 2011

Eurovision Song Contest 2011, semifinal 1

Idag var det musikfestival i Europa och tack vare SVT Play kunde jag sitta här i Sydamerika och avnjuta en av årets största pseudohändelser. Tekniken är fantastisk! Eurovision Song Contest är faktiskt riktigt skoj om man inte tar det på för stort allvar, som den större delen av Sverige verkar göra, utan om man ser det för den enkla och harmlösa underhållning som den är. Om man lutar sig tillbaka, glädjs åt det som är bra och skrattar åt det som är dåligt och inte går omkring och grämer sig en månad efteråt för att Sverige inte vinner så är Eurovision Song Contest ett trevligt sätt att fördriva ett par timmar med.

Idag var det en av två semifinaler, den inleddes klockan 15.00 lokal mulen tid och den avnjöts med druvsaft och färsk majs. Hade det varit fyra fem år sen hade den avnjutits med öl och chips.

Det som jag minns mest från kvällens musikhögtid är:

-de fåniga programledarna som i äkta god tysk smaks anda förlöjligade sig själva och hela tävlingen

-Turkiets och Georgiens rockmusik. Mer sånt!

-Schweiz, Islands men framför allt Finlands otroligt charmiga visor. Helt chanslösa i en final men trallvänliga, glada och problemfria dängor som gör en på trevigt humör genom att lyssna på dem.

-Portugals protesterande pajasar som knappast vinner några sympatier för hur landet ser ut som resultat av lågkonjunkturen 2008 efter att de har ställt upp med ett av historiens sämsta bidrag

-Rysslands narcissistiske Ricky Martin-wannabe med falskt snedsmajl som inte gjorde någon glad, inte ens publiken i Düsseldorf

Vi kan även konstatera att Tina Turner prematurt har reinkarnerats som en fjunig pojke numera bosatt på Malta.

Mina fem favoriter från kvällens semifinal var:

Turkiet
Schweiz
Finland
Island
Ungern

Alla utom Turkiet gick vidare så jag är ganska nöjd. Nu är det dags att gå iväg til ett gym och lyfta skrot.

På återseende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar