onsdag 4 maj 2011

Nya svenska helgdagar?

Se här, här kan ni roa er med att läsa om varför jag ville lämna Sverige...

Kanske inte riktigt, men inte långt ifrån. Det är så dumt, så upprörande korkat och så socialdemokratiskt populistiskt! Skulle jag som invandrare i Chile på liknande sätt förvänta mig helgdagar och ledigt på Midsommar eller Valborg?? Och säg nu inte att det inte riktigt är samma sak, för det är EXAKT samma sak. Vad hände med den gamla devisen om att ta seden dit man kommer?

Det är inte ens värt att kommentera mer.

6 kommentarer:

  1. Inte riktigt exakt samma sak är det ändå...

    SvaraRadera
  2. Även om jag helt stöder devisen om seden dit man kommer så är det inte relevant att jämföra med en invandrare i Chile. Den utomlatinamerikanska" influensen i Chile går inte att jämföra med den utomeuropeiska influensen i Sverige. Om Sverige bara hade haft färre muslimer än de faktiska siffrorna, låt oss säga bara 400 000 st , så hade deras påverkan på Sverige varit av mindre omfång. Då hade det inte heller varit aktuellt att diskutera de 114 surornas vara eller icke vara i svensk grundskola.

    Dock kan det vara så att Svensk handel inte håller med då Ramadan omsätter närmare 1 000 000 000 SEK årligen.

    SvaraRadera
  3. Fast om det må så vara att denna miljard kommer från bidrag och löner så borde det inte räknas som ett tillskott, då "begreppet" fasta
    ( bl a återhållsamhet) inte gynnar dagligvaruhandels omsättning per se, och frånvaron av ramadan hade resulterat i en kunsumption i andra varor. Man måste ju äta liksom...

    SvaraRadera
  4. Principen är faktiskt densamma. En eller flera invandrare, oavsett ursprung och land dit man anländer, ska alltid ta seden dit man kommer. Punkt.

    Sedan kan man såklart alltid diskutera handeln och konsumtion och visst ökar handelns vinst innan och under alla högtider och det är ju knappast någon hemlighet att exempelvis Halloweens implementering i Sverige understöddes av just dagligvaruhandeln. Men oavsett detta står man i Sverige inför ett ganska stor risk för ytterligare segregation mellan folkgrupper om man nu tar steget och inför stora helgdagar för nyanlända. Se till exempel på just Ramadan där muslimska skolbarn får ledigt från skolan under dessa dagar. Enligt mig skapar inte detta ett "tryggt mångkulturellt samhälle" utan snarare ett ytterligare segregerat sådant. Svenskar för sig, muslimer för sig. Separerat, segregerat och ingenting gemensamt. Det är framför allt det som jag vänder mig emot.

    Förslaget är befängt och jag hoppas att det endast är ett populistiskt utspel i hopp om att få uppmärksamhet från Carin Jämtins sida.

    SvaraRadera
  5. Eller så hade hon bara otur när hon tänkte...

    SvaraRadera
  6. Ja förmodligen. Det är i så fall inte första gången det skulle ha inträffat från vänsterlägret.

    Utomeuropeiskt inflytande kan förövrigt skymtas även härnere i trakterna. I Tacna invigdes Perús första moské år 2008 åt en muslimsk minoritet (ca. 5000 människor).

    SvaraRadera